خانه » حوزه های مورد حمایت
۱- فناوریهای دیجیتال
امروزه در عصری زندگی میکنیم که به آن عصر دیجیتال اطلاق میگردد. عصر دیجیتال عصری است که در آن استفاده از فناورهای دیجیتال به میزان قابل توجهی شیوع و گستردگی پیدا کرده است.
اما فناوری دیجیتال چیست؟ فناوریهای دیجیتال را میتوان به دو دسته فناوریهای نگهدارنده و فناوریهای تحولآفرین تقسیم کرد. فناوریهای نگهدارنده فناوریهایی هستند که بکارگیری آنها در هر برهه زمانی در سازمآنها منجر به کسب مزیت رقابتی نمیشود، اما عدم وجودشان میتواند فعالیت روزانه سازمان را مختل کند. اینترنت مثال خوبی برای این دسته از فناوریها است. اما فناوریهای دیجیتال تحولآفرین، آن دسته از فناوریهایی هستند که نبودشان لزوما باعث اختلال در عملکرد یک سازمان نمیشود، اما حضورشان میتواند منجر به کسب مزیت رقابتی شود.
مرکز رشد و نواوری دانشگاه بین المللی چابهار از افراد صاحب ایده و شرکتهایی که در زمینههای ذیل فعالیت دارند دعوت به عمل میآورد:
- برنامه نویسی
- انیمیشن
- طراحی سه بعدی
- آزمایشگاه مجازی
- طراحی محتوا (عکس، فیلم، ویرایش، طراحی، فتوشاپ، گرافیک)
- تدوین محتوا
- طراحی سایت و تدوین محتوا
- امنیت شبکه
- رمزارزها
- و ……
۲- صنایع خلاق
امروزه داراییهای نرم و فرهنگی کشورها، جایگاه و اقتدار کشورها را در عرصههای مختلف ملی و بینالمللی رقم میزند. ﺟﻤﻬﻮﺭﻱ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺑﺎ سابقه طولانی، غنی و کمنظیر ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﻣﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺗﺎﺛﻴﺮﮔﺬﺍﺭﺍﻥ و بازیگران فعال این حوزه در دنیا ﺑﺎﺷﺪ. مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار مجموعهای است که به عنوان اولین و تخصصیترین بخش در اقتصاد فرهنگ بنیان، در جنوب شرق کشور، محیطی مناسب برای استقرار، رشد، توسعه و شکوفایی مؤسسات و شرکتهای فرهنگ بنیان را فراهم میآورد و شرکتهای فناور مستقر در آن در تعامل سازنده با دانشگاهها و سایر مؤسسات پژوهشی و فناوری به فعالیتهای فنّاورانه در حوزههای مختلف فرهنگی و هنری میپردازند. هدف اصلی این مرکز، تسهیل در امر خلق ایده، تولید و توزیع محصولات و خدماتی است که ماهیت فرهنگی دارند. اهم این فعالیتها شامل نیازسنجی، ایدهپردازی، تحقیق و توسعه، طراحی مهندسی، ثبت مالکیت فکری، تجاریسازی، انتقال فناوری، فروش و پشتیبانی بعدی برای تحقق محصولات فناوری نرم و صنایع خلاق فرهنگی استان و همچنین عرضه سایر خدمات تخصصی در این قلمرو میباشد.
۳- شیلات و آبزیان و کشاورزی
امروزه آبزیان یکی از اصلیترین مواد غذایی برای جمعیتی یک میلیاردی در ۵۸ کشور دنیا قلمداد میشوند. بیشتر این جمعیت را کشورهای فقیر و در حال توسعه تشکیل دادهاند. از این رو استفاده از منابع آبی اهمیت فراوانی برای گردش چرخهای اقتصادی، اشتغالزایی، کارآفرینی و محرومیتزدایی این مناطق دارند. با توسعه پایدار شیلات در در برنامههای پنج ساله کشور، نزدیک به ۲۲۳ هزار شغل مستقیم وجود دارد و تولیدات این زیربخش مهم اقتصادی به حدود یک میلیون تن محصولات به صورت سالانه نیز میرسد. همچنین صادرات شیلات ایران در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار بوده است. عمده بهرهبرداری از منابع زنده آبی ایران بهجز در مناطق غیرساحلی که در حوزه آبهای داخلی صورت میگیرد در استآنهای ساحلی در دو حوزه آبهای شمال، دریای خزر و جنوب خلیج فارس و دریای عمان نیز قابل توسعه است.
با وجود گستردگی مرز آبی کشور آنچنان که باید و شاید امکان استفاده از تمامی ظرفیتهای آبی ایران وجود ندارد. از این سو، برخی عوامل شامل، شناخت وظایف، هدفها و برنامههای شیلات و ارزیابی عملکرد آن از جمله مواردی هستند که در افزایش سودآوری و استفاده بهینه از این بخش مهم اقتصادی تاثیرگذار خواهند بود.
- توجه به بهرهوری تولید و افزایش کارایی اقتصادی؛
- اشتغالزایی پایدار با آبزیپروری
- افزایش سرمایهگذاری در تعاونیها، سازمآنهای مردم نهاد و اتحادیهها
- حمایت از صندوق بیمه کشاورزی
- افزایش پرورش ماهی در استخرهای چندمنظوره، آببندها و نظایر آن
- استفاده از فناوریهای نوین در آبزیپروری
- ایجاد و تقویت فرصتهای شغلی پایدار از طریق آبزیپروری
بندر چابهار به سبب مختصات جغرافیایی خاص خود که آن را به آبهای آزاد متصل میکند، میتواند کشور را به شاهراه تجارت جهانی متصل کند و از اهمیت ویژهای برخوردار است. بندر زیبای چابهار گرچه شاید در نخستین نگاه، ناحیه ای محروم وفاقد جاذبههای گردشگری و پیشینه تاریخی به نظر آید؛ اما واقعیت آن است که این ناحیه دارای بهترین کرانه اقیانوسی کشور و معتدلترین هوای جنوب کشور است. و همچنین این شهرستان حدوداً دارای ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی در دریای عمان میباشد.
لذا مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بینالمللی چابهار اهمیت ویژهای به این صنعت میدهد و از شرکتهای حاضر و یا افراد صاحب ایده دعوت به عمل میآورد.
۴- پزشکی و سلامت
تلاش بشر برای درمان بیماریها و آسیبها از دوران پیش از باستان، و در دوران باستان در کنار دین و گاه به عنوان بخشی از آن، وجود داشتهاست. در یونان باستان، پزشکانی مانند بقراط، پزشکی را به عنوان دانش و فنی مجزا مطرح کردند و بنیانگذاران راهی بودند که بعدها توسط پزشکانی همچون ابنسینا و رازی، طی شد. در رنسانس با بهرهگیری از روش علمی پزشکی، پیشرفتهای قابل توجهی کرد. از قرن ۱۹ آنچه به عنوان پزشکی مدرن، شناخته میشود، بنیان گذاشته شد.
اگر چه پیشرفتهای روز افزون در این حوزه باعث درمان بسیاری از بیماریها شده است و باعث شده تا این دانش کم اهمیتتر از گذشته به نظر آید اما ظهور ویروس کرونا در جهان بار دیگر نشان داد تا این بخش از علم همواره نیاز جامعه بشری خواهد ماند. همچنین بخشهایی در این حوزه وجود دارد که نیاز به نوآوریهای خاصی در جهت درمان یا تسهیل روند درمان هستند. از اینرو از افراد صاحب ایده و یا شرکتهای فعال در ای حوزه دعوت میشود تا در مرکز رشد دانشگاه حضور به عمل آورند تا از خدمات ارائه شده در این مرکز بهرهمند گردند.
۵- معماری، توسعه شهری و عمران
امروزه با رشد روزافزون شهرنشینی، مشکلات شهری، بیش از هر زمان دیگری دامنگیر شهرهای کشور شده است. مشکل مسکن، حملونقل شهری، کمبودهای زیستمحیطی و آلودگیهای مربوط به آن، نمونههای مشخصی از این مشکلات هستند. این مشکلات با تأثیرگذاری بر تمامی جنبههای شهرنشینی، روابط منطقی زندگی شهرنشینی را نابسامان نموده و کیفیت کلی و قابلیت زندگی در آنها را به شدت کاهش داده و زمینه ناپایداری در آنها را فراهم کرده است.
یکی از جنبههای حائز اهمیت در شهرها که هم علت و هم معلول بسیاری از معضلات شهری است، بافت فرسوده شهری میباشد. ماهیت بافت فرسوده، هرگونه بیتوجهی به آن را از جهات مختلف بیاعتبار میکند؛ زیرا از لحاظ فرهنگی، خاستگاه شهر امروزی و یادگاری از فرهنگ و تاریخ پیشین است، از لحاظ اجتماعی چه در صورت متروک شدن و چه کاربریهای نامتناسب، بخشی از جامعه و ضامن زندگی انسآنها است، از لحاظ کالبدی با وجود همه فرسودگی هنوز دارای ارزش معماری و شهرسازی بینظیری است .
مناطق فشرده و فرسوده شهری، بر تصمیمگیریهای مدیران شهری تأثیرگذار هستند و بخش مهمی از فعالیتهای آنها به بهبود شرایط و راهکارهای مناسبی برای افزایش شرایط زندگی در این مناطق اختصاص یافته است.
این بافتها معمولاً از کیفیت زیستمحیطی پایین و فضای غیربهداشتی رنج برده و گاهی آلودگیهای ناشی از آبهای سطحی، سیستم فاضلاب و جمعآوری زباله در آنها دیده میشود. سکونت غیرمجاز، نسبت بالای استیجار، شیوع اعتیاد و انواع ناهنجاریهای رفتاری و بزهکاری و ناامنی به ویژه برای کودکان و بانوان، از ویژگیهای بافت فرسوده شهرها میباشد لذا این نارساییها موجب شده است که این مناطق نسبت به سایر مناطق شهری، از کیفیت زندگی پایینتری برخوردار باشند و زیستپذیری در آنها کاهش یابد.
لذا افرادی که دارای ایدهای خاص در جهت بهبود هر یک از معضلات ذکر شده هستند با مراجعه به مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی چابهار می تواند قدمی در رشد و بهبود کیفیت زندگی روزمره افراد جامعه برداشته و نیز کسب و کار خود را شکوفا کند و این مرکز هرگونه خدمات مشاورهای و پیش بردی را در اختیار این عزیزان خواهد گذاشت.
در یک جامعه کمتر جایی پیدا میشود که فعالیتهای عمرانی جزء اساسیترین نیازهای آن نباشد همه نیازهای صنعتی و کشاورزی هم به صورت مستقیم و غیر مستقیم به این رشته وابسته است و از آن استفاده میکنند.
در کنار رشد جوامع در پیشرفت علم و فناوری، توجه علمی به کارهای عمرانی خیلی ضرورت پیدا کرده است و تغییر راهکارهای گذشته باعث شده است که این رشته اهمیت خود را پیدا کند. کارهای عمرانی برای ایجاد ساختمآنها، راه ها- پل ها، سدها، شبکه های آب رسانی شهرها و روستاها، ساختمان های خاص مانند نیرو گاه های هسته ای و حرارتی و .. بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی و تولیدی کشور را به خود اختصاص می دهد، طوری که سهم زیادی از سرمایه گذاری های ملی در طرح های ساختمانی و صنایع وابسته به آن استفاده می شود.
نیاز به فارغ التحصیلان این رشته در وزارت خانه ها و نهادها و سازمآنهای دولتی و بخشهای خصوصی مثل شرکت های مهندسان مشاور و شرکت های ساختمانی و راه سازی باعث جذب این افراد می شود.
از این رو در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه بین المللی در بخشهایی نظیر هوشمندسازی، مدیریت انرژی، مقاوم سازی، شبیه سازی، معماری، طراحی داخلی و مهندسی فروش از افراد صاحب ایده و شرکتهای فعال در این حوزه دعوت به عمل میآورد.